Translate

duminică, 19 ianuarie 2014

Lumea robotilor

Tema cu robotei pare la prima vedere una pentru baieti, mai ales la varsta la care fetitele cer clar ceva roz cu printese si printi, cu floricele si coronite. Robotii prezinta insa numeroase avantaje si-s numai buni pentru prins curaj la desenat! Ei pot arata oricum si-i imagineaza copiii, pot avea orice culori, se pot construi din forme geometrice simple imbinate in diverse configuratii.

Le-am sugerat copiilor de la atelier sa si-i imagineze construiti din lego sau din cuburi, sa devina mesteri in fabrica de jucarii-roboti, sa si-i inchipuie eroi ai unor povesti create de ei, sa le dea puteri de supereroi dupa bunul lor plac. La inceput am desenat eu pe tabla cateva modele si ei m-au urmat, apoi i-am incurajat sa schimbe detalii, sa inoveze si sa inventeze alte forme.

La sfarsit ne-am gandit sa dam nume roboteilor si sa povestim despre ei. Asa au aparut robotelul-inimioara si robotelul-catelus, robotul-sabioara si robotul-clestisor, robotul-gradinar si cel cofetar, ba chiar robotelul-lumina, robotelul cusut si robotul chitara-bucuroasa! Iata parada roboteilor!


Robotei imaginati de Alexandru:
Daria:
Darius:
Miruna:
Raluca:
Maria-Theo:
Theodora:


Vladimir, cel mai prolific inventator de roboti, ai carui miriapozi mi-au amintit de desenele misterioase de la Nazca


Diana:
Alex:
Karina:
Bianca:
Maria:
Paul:
Miriam:
Vlad:
Stefan:
Rares:

Miruna i-a scris robotelului cofetar si instructiunile complete de folosire:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu